Bahasa dan SastraPuisi

Takdir

blank
Bagikan di media sosialmu

Karya: Ummu Aisyah

Takdir teu tiasa dipungkir
Qadar teu tiasa disinglar
Umpama jalmi mung tiasa usaha
Nanging Allah anu ngariksa

Ieu alam dunya teh parantos cape
Ningal polah jalmi anu tos teu malire
Kana alam anu teu sare
Bakal barontak pami teu dipalire

Padahal jalmi mung saukur wayang
Hirupna sakumaha dalang
Mung lampahna sok sakahayang
Bari hilap hirup teh bakal mulang

Upami cocobi atos dugi
Cai soca teu tiasa janten panangkal
Da alam dunya mah moal sulaya
Kana parentah anu Kawasa

Upami nyawa parantos diangkat ku Allah
Lantaran banjir, urug sareng sajabina
Nembe emut ka Mantena
Ngan hanjakal parantos tiwasna

Paripaos cai soca maseuhan damis
Kantun sabar ulah nangis
Bongan hirup saliwang
Tungtungna tilar dunya

Disclaimer

Wacana Edukasi adalah sarana edukasi masyarakat. Silakan kirimkan tulisan anda ke media kami. Wacana Edukasi akan melakukan seleksi dan menayangkan berbagai naskah dari Anda. Tulisan yang dikirim bisa berupa Opini, SP, Puisi, Cerpen, Sejarah Islam, Tsaqofah Islam, Fiqih, Story Telling, Olah raga, Kesehatan, Makanan, ataupun tulisan lainnya. Tulisan tidak boleh berisi hoaks, mengandung SARA, ujaran kebencian, dan bertentangan dengan syariat Islam. Tulisan yang dikirim sepenuhnya menjadi tanggungjawab penulis.

blank

Hits: 8

Comment here